Wiele osób boryka się z problemem powracających kilogramów. Nawet jeżeli dzięki ograniczeniu spożywanych kalorii udało się zredukować wagę, to stracone kilogramy powracały po zakończeniu diety. Dlaczego nie udaje nam się obniżyć wagi i utrzymać osiągniętych rezultatów?
Kwasy tłuszczowe omega-3 to rodzaj wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zaliczamy do nich: kwas alfa- linolenowy (ALA), kwas eikozapentaenowy (EPA), kwas dokozaheksaenowy (DHA).
Awokado – smaczliwka wdzięczna, awokado właściwe (Persea american). Pochodzi z południowego Meksyku, lecz szybko uległo rozpowszechnieniu w Ameryce Południowej (Peru). Było już używane 7000 lat p.n.e. W medycynie ludowej miało szereg zastosowań w leczeniu nadciśnienia tętniczego, cukrzycy, zapalenia oskrzeli, bólu brzucha i biegunek.
Strona 2 z 2