Dietetyk - Anna Kasperkiewicz
Ukończyłam wyższe studia uzyskując tytuł magister inżynier na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku biotechnologia oraz dietetykę na wydziale nauk medycznych w Wyższej Szkole Nauk Społecznych w Lublinie. Wciąż poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w licznych kursach i szkoleniach z zakresu dietetyki i zdrowego odżywiania.
Szkolenie w których m.in. uczestniczyłam:
- Rola diety w schorzeniach tarczycy
- Żywienie dzieci
- Żywienie a zdrowie prokreacyjne kobiet
- Od prawidłowej diagnozy po skuteczny plan dietetyczny
- Diagnostyka w pracy dietetyka
- Oś mózgowo-jelitowa i psychobiotyki
- Mikrobiota
Zawód dietetyka wykonuję od 14 lat. Podczas wieloletniego doświadczenia zawodowego miałam przyjemność pracować z wieloma wspaniałymi pacjentami i doradzać w zakresie redukcji masy ciała oraz dostosowywać jadłospisy do potrzeb żywieniowych w różnych jednostkach chorobowych m. in. cukrzycy, chorobach tarczycy – nadczynność tarczycy, niedoczynność tarczycy, chorobie Hashimotho, dolegliwościach ze strony układu pokarmowego – zespół jelita drażliwego, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, chorobie Crona, zaburzeniach odżywiania, chorobach układu krążenia, alergiach pokarmowych. Moimi pacjentami są zarówno osoby dorosłe jak i dzieci.
Asystent dietetyka - Magdalena Morkisz
Zawsze uśmiechnięta, empatyczna i kompetentna. Uwielbia kontakt z ludźmi więc kibicuje każdemu, kto trafia pod skrzydła Pani dietetyk. Zawsze stara się motywować i inspirować pacjenta do osiągnięcia wyznaczonego celu oraz wdrażania zdrowych nawyków żywieniowych.
Prywatnie ogromna fanka wycieczek górskich oraz dobrej muzyki. W razie potrzeby chętnie się zajmuje państwa pociechami, podczas wizyty u dietetyka. Dba o czystość i miłą atmosferę, aby odwiedziny w naszym centrum dietetycznym przebiegały w rodzinnej atmosferze.